Rögtön szeretném egyértelművé tenni, hogy nem csak film, illetve játék kritikákkal szeretnék foglalkozni, hanem különböző "egzotikus", ebay-ről rendelt holmikat is bemutatnék nektek. Időnként támad 1-1 ötletem, hogy mivel tudnám kicsit feldobni az életszínvonalamat "olcsó pénzért" és berendelek ezt-azt. Ilyen a mai tesztalanyom is, ami egyenesen Hong-Kongból érkezett, ebay-en keresztül, durván 3000 forintért(szállítással együtt).

A képen látható eszköz nem más, mint egy videó jel átalakító. Mire jó ez? Máris elmondom.

Szeretnéd nagy képernyőn nézni a filmeket? Esetleg van egy gamepadod és szeretnél nagy képernyőn játszani? Ez simán megoldható, ha van a számítógépeden HDMI kimenet, illetve van egy modernebb plazma, vagy LCD tévéd HDMI csatlakozóval. Na de mi van, ha valamelyik nem áll rendelkezésedre?

Ilyenkor jön az, hogy elővesszük a torrentezés és az online filmezés óta vastagon porral borított régi képcsöves tévénket és befogjuk "monitornak". Nem szükséges, hogy a gépeden legyen TV kimenet. Amire szükséged van, az csak egy szabványos D-SUB monitor kimenet a gépeden, a képen látható átalakító és egy szabványos RCA, vagy SCART csatlakozó a tévéden. Ha csak SCART csatlakozód van, akkor szükség van egy SCART-RCA átalakítóra. Összekötjük a dolgokat és már ott is van a kép a tévén.

Nincs többé szívás az asztali DVD lejátszókkal - bármit azonnal ráküldhetsz a tv képernyőjére, ami a gépeden elfut. Sőt, akár online videókat is nézhetsz!

A hangot viszont külön kell intézned. Vagy hallgatod a számítógép hangszóróin, vagy szerzel egy 3.5 jack - RCA kábelt és a géped hang kimenetét ráküldöd a tévéd RCA bemenetére.

A legszebb az egészben, hogy ehhez a videó jel átalakítóhoz minden kábelt mellékeltek! Tehát amiről gondoskodnod kell, az csak a hang(vagy hangszóró, vagy a fent említett jack-rca kábel) és egy SCART átalakító, ha a tévéd megköveteli.

A készüléken mindent be lehet állítani a rajta levő gombokkal: kép méret, pozíció, kontraszt, telítettség, stb. Ajánlott feltenni a legújabb gyári videokártya driveredet is, hogy biztos jól működjenek a dolgok. Operációs rendszerből pedig windows 7-et, vagy 8-at ajánlok. Win8 talán jobb, több mindent be lehet állítani.

Nem tudom, másnak mi a véleménye erről a tévés megoldásról, de nekem mindenesetre nagyon bevált. Sokkal jobbak így a közös filmezések, illetve a need for speed is igen élvezhető TV-n, gamepad-el. A tévét pedig úgy hoztam el rokonoktól, hogy a kutyának se kellett, sőt, örültek, hogy eltüntettem. Tehát pár ezerből megúsztam az egész mókát.

Na akkor nemsokára jelentkezek valami hasonló érdekességgel!

Addig is, akit érdekel, itt van bővebb infó az emlegetett átalakítóról: http://www.ebay.com/itm/Universal-PC-Laptop-VGA-to-TV-Video-AV-Signal-Converter-Video-Switch-Box-New-/150865648256?pt=US_Video_Cables_Adapters&hash=item23204b1a80

Szerző: RoliX  2013.04.07. 17:08 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezzukvagyne.blog.hu/api/trackback/id/tr905205697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása